divendres, 20 de desembre del 2013

Nombres enters

Què són?

Ho posem en pràctica?

1) Resol els següents problemes:
a) L'ascensor de la mina és a 6 metres sota terra. Primer baixa 3 metres i després puja 7 metres. A quina distància de la terra es troba ara l'ascensor?

b) L'Ester va de visita a les oficines on treballa la seva tieta Blanca. Primer puja a la 7a planta per veure la tieta. Després baixa 8 pisos per anar a la cafeteria a esmorzar i, des d'allà, baixa 4 pisos més fins a arribar a l'aparcament. A quina planta és la cafeteria? I l'aparcament?

2) Completa amb els signes > o <.


3) Llegeix i respon:
En una revista musical, es publica setmanalment l'ordre dels 8 discos més venuts durant la setmana. Fixa't en la llista que publica la revista aquesta setmana.

Fes un plantejament i presenta'n el resultat.
1. Pensa de quina manera resoldràs aquesta situació i explica-la als companys d'equip.
2. Observeu la llista i completeu la taula.
3) Quin disc ha pujat més llocs respecte de la setmana anterior? Quins discos han baixat més llocs respecte de la setmana anterior?

15 comentaris:

  1. Toni, el tercer ex.
    Tens que ficar quin numero de llocs es tingut que puja o vaixa? no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No cal, això ja ho diu l'activitat núm. 2. En aquesta pregunta has de citar el nom dels discos que han pujat o baixat més.

      Elimina
  2. Toni,jo ja hu he fet

    De Maribel

    ResponElimina
  3. Lo que el exercici penultim no hu se fer
    De Maribel

    ResponElimina
    Respostes
    1. No t'entenem, Maribel. Ja ho has fet, però no ho has fet.
      Tot seguit t'ho expliquem.
      La cançó Sol vermell (deu ser mol bonica) ha passat d'ocupar el setè lloc a ser la primera; per tant ha pujat 6 llocs. [7 - 1 = 6]
      Ara ho entens, oi?
      Bon Nadal.

      Elimina
  4. Toni, és aquesta fitxa la que tenim que fer, o l'altre de títol: Bon Nadal?
    Per cert! "gràcies per l'exelent de matemàtiques"
    BON NADAL!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és aquesta fitxa i l'altra i totes les que vulguis.
      Per cert -com dius tu-, l'excel·lent és gràcies al teu treball. Els mestres només posem aquestes notes: do, re, mi, fa, sol... i si fa sol, tots estem contents. Bon Nadal!

      Elimina
  5. No ho entenc molt.

    ResponElimina
  6. Claudia, llegeix a poc a poc i fes el que entenguis. La velleta del pessebre que viu a la caseta de suro més allunyada de l'establia, a poc a poc, també va arribar-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una mica tard Toni però grácies.

      Elimina
  7. Toni, jo he fet la fitxa antiga de " bon nadal", llegiré el llibre de " la casa del ángel de la guarda", i faré lo de la revista " nosaltres" ( el forneret)

    ResponElimina
  8. Primer de tot, felicitar a tothom que tingui unes bones festes i un feliç any nou. Que estigui amb la família, els amics i els companys, i celebrar un bon Nadal ple de pau i d'alegria.
    Segon, donar-li les gràcies a tots els mestres de l'escola per les meves notes d'aquest primer trimestre de 6è.
    I per acabar: Manel, de mates del bloc només hi ha " nombres enters", veritat ?


    PD: Manel, quan ho sapigues intenta respondre'm quan abans millor (quan puguis i quan vulguis) siusplau. Gràcies ! Bones Festes a tothom !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gerard, moltes gràcies per la teva felicitació. Els mestres i els companys l'esperaven. A tu et desitgem també que la pau, que neix al portal de Betlem, inundi el teu cor durant tota la vida.
      Els mestres de l'escola no s'inventen les notes; les notes se les posen els alumnes amb el treball de cada dia. Curiós, oi? El treball porta alegria. I estem contents que tu estiguis content i que tota la família estigui contenta. (Divertida repetició de mots.)
      Els àngels del Nadal no juguem a endevinar els pensaments del Manel o del Toni sobre les activitats del bloc. Nosaltres només anunciem una bona notícia: "Us ha nascut un Infant que amb la seva pobresa us farà rics d'amor."
      Tu, doncs, fes el que sàpigues, el que puguis i el que et teu cor et digui. Quan els mestres et responguin amb la veu de mestre, fes-los cas. Mentrestant, mana el teu cor.
      Un àngel del Nadal que t'estima

      P.D. Els àngels estimem a tothom. Escrivim aquesta postdata, perquè si algú llegeix això no es pensi que l'oblidem.

      Elimina
  9. Moltes gràcies mestres, faré el que pugui i el que sàpiga com bé heu anomenat. Faré el que em doni temps ( degut a la data).

    ResponElimina

Abans de publicar el teu comentari, recorda de revisar l'ortografia!